Nieuw: de VAKmavo!!!

Zoek je een gezellige, veilige school voor álle niveaus van het vmbo? Kom dan samen op de fiets of met de bus naar Vakcollege Maarsbergen, een vertrouwde school vol zorg en aandacht op een prachtige locatie. Bij ons leer je door te DOEN, ook op mavoniveau in onze VAKmavo. De VAKmavo is de nieuwe leerweg waarin iedere leerling krachtig beroepsgericht onderwijs volgt met een volwaardig mavo-diploma. Het doel is om nóg beter aan te sluiten op het vervolgonderwijs, of dat nu mbo of havo is. In de VAKmavo heeft de praktijk een herkenbare en betekenisvolle plaats en dit is een verrijking voor het theoretische onderwijs van de mavo. Door praktijk aan te bieden, komen we tegemoet aan de behoefte van de mavoleerling die wil leren van ervaring. Ook theoretische ingestelde leerlingen kunnen hier voordeel uit halen, want door te doen, ontstaat beter inzicht in de keuzemogelijkheden voor de toekomst. De relatie tussen praktijk en loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) is namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maatwerk en persoonlijke leer- en ontwikkelingsdoelen zijn het uitgangspunt van onze VAKmavo. Samenwerken met het mbo, bedrijven en overheid zijn hierbij niet alleen ‘nice to have’ maar een ‘need to have’. De VAKmavo maakt leren leuker en herkenbaarder voor doeners én denkers.